Zwrócę wam tylko uwagę na jedną rzecz. Samochody same nie wpadają w poślizg. Zawsze kierowca wprowadza auto w poślizg. Kwestią wazne jest jedynie czy kierowca robi to celowo czy bezwiednie.
rozrząd
Zwiń
X
-
lec
Maniacz, ktos CI za flaszke robil ? "porzadne" czesci w normalnym obrocie kosztuje od 400-600 zł , do tego dochodzi pompa wody regenerowana za 150 zł (stara oddajesz), czyli wychodzi 550-750 zł na dzien dobry + robocizna.
W Aso komplet do VP/PD wychodzi podobnie, 1500 zł w VP (calosc) i 1500 zl w PD ale + pompa
Komentarz
-
lec
skad te dane ? bo ja dzis , slownie " D Z I Ś" wstawiam o 22 auto na rozrzad miedzy innymi wiec dane mam jak najbardziej aktualne.....
Komentarz
-
lec, Też byłem lekko zdziwiony kosztem.
Mechanik założył mi wzmocniony pasek contitecha, komplet nowych rolek, napinaczy, oraz nową pompę wody . Jak się zapytałem o części to powiedział że we wszystkich skodach je montuje i nie miał jeszcze żadnej przykrej przygody. Najbardziej zaskoczyło mnie że przywiozłem auto o 8 rano a o 15 było już do odbiorua w bagażniku wszystkie wymienione części.
[ Dodano: Pon 22 Paź, 07 19:19 ]
trzeba jeszcze wspomnieć, że warsztat w którym robiłem auto głównie zajmuje się serwisem skodników. I w porównaniu do ASO w Opolu mam do nich zaufanie.Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
dariuspolo, jak znajdę wizytówkę to podam namiary, jak dojechać to wiem natomiast adresu nie pamiętamNa Obrońców Stalingradu jadąc w stronę strzelec opolskich na skrzyżowaniu z Mieszka I skręca się w prawo, i pierwsza w prawo, potem spory kawałek prosto, tam jak dobrze pamiętam są oznaczenia.
Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maniaczdariuspolo, jak znajdę wizytówkę to podam namiary, jak dojechać to wiem natomiast adresu nie pamiętamNa Obrońców Stalingradu jadąc w stronę strzelec opolskich na skrzyżowaniu z Mieszka I skręca się w prawo, i pierwsza w prawo, potem spory kawałek prosto, tam jak dobrze pamiętam są oznaczenia.
Prowadzą sklep i warsztat samochodowy (http://skoda-jano.opole.pl)
Komentarz
-
-
jareks, To nie jest, ten sklep/serwis ale to ta sama okolica. To jest nawet chyba rodzeństwo, jeden prowadzi sklep/serwis, drugi ma sam warsztat. W sobotę będę miał dokładne namiary.Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.
Komentarz
-
-
Ja właśnie się umówiłem z gościem na poniedziałek na wymianę. JEgo wszystkie graty wraz z pompą i ma mnie ta impreza kosztować okręgłego tysiaka. Zobaczymy jak już zmienię, ale że jest gość z polecenia, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie jakiejs maniany po wymianie.
Edit: No i zrobiłem rorząd. Właśnie dzisiaj odebrałem furę z warsztatu. Całość kosztowała mnie 921pln. Pasek Conti i oryginalne rolki. Do tego nowy i odpowiedni płyn chłodzący. O pompie wody nie wspominam oczywiście, bo też poszła do wymiany
Komentarz
-
-
Maniacz, jakbyś mógł podać ten namiar na warsztat to będę wdzięczny, bo właśnie stuknęło mi 90tkm. W Skoda Jano powiedzieli że wymiana z częściami kosztuje niecał 1000 zł, a Lellek chce chyba około 1600-10% za złotą kartę czyli 1440 zł. A szukam sprawdzonego mechanika bo tłoki dwa razy nie rosną :-)COMBI ELEGANCE'03 ASV
Komentarz
-
-
Ja chłopaki wymieniałem rozrząd ostatnio bo sprowadziłłem auto i zaraz padła pompa wody tak więc wymieniłem cały rozrząd bo brak informacji w książce serwisowej o wymianie a auto 100kkm.Całkowity koszt rozrządu z robocizną to 670zł z tym ze mój AQY 2.0 to pompa napinacz i pasek i nic więcej.Naprawa wykonywana w pogwarancyjnym serwisie skody nieautoryzowanym.
Dodam ze auto data informuje ze producent nie zaleca wymiany paska w tym modelu a jedynie przeglądy okresowe
Komentarz
-
-
rozrzad robilem wg faktury 16.03.2007.
Za kpl tj pasek conti napina rozrzadu litensa, i cala rolkownia INA plus pompa ruvilla zaplacilem na ZMAX.PL rowno 550 zl bez wysylki.
Za wymiane w zaprzyjaznionym warsztacie zaplacilem 230 zl.
W sumie wyszlo 780 zl, co uwazalem za i tak niezly wyczynJednak minelo ponad pol roku od marca, trzasnalem juz ponad 15 tysi na tym i wszystko bangla super. Teraz pewnie zaplacilbym wiecej :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz